Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

En kedja är inte starkare än sin svagaste länk

Många tror att hjärnan är en sidekick; en medhjälpare till huvudrollsinnehavaren. Men det är tvärtom – det är hjärnan som har huvudrollen. Det är den som gör dig anställningsbar. Och det är de anställdas hjärnor som avgör en organisations framgång.

Hjärnan påverkas av den miljö den befinner sig i, det arbetssätt du valt, hur tekniken fungerar, och hur bra du kan den, samt organisationens kultur. Kognitiv ergonomi innebär helt enkelt att du skapar bättre förutsättningar för att arbeta med utgångspunkt från dina kognitiva resurser.

Utan distraktioner ger du din hjärna bättre förutsättningar

I en intelligensskapande kultur får varje individ möjlighet att använda sin hjärnas fulla potential. På kontoret, hemma eller någon annanstans,

Forskning visar otvetydigt att din hjärna löser kognitivt krävande uppgifter bäst – när den inte utsätts för distraktioner. Du förstår det du läser bättre och det tar inte lika lång tid. Samma sak med skrivprocessen. Det påverkar också inlärning, kreativitet, programmering, möten, förhandlingar …

Utan distraktioner ger du din hjärna bättre förutsättningar:

  • att ta in, bearbeta, lagra och hämtar information
  • att styra din uppmärksamhet; stanna kvar i uppmärksamhet à la mästare, som vi kallar det
  • att planera, organisera, lösa problem, vara kreativ och fatta beslut.
  • Och lite till …

En kedja är inte starkare än sin svagaste länk.

Kolla videon på första sidan – Cognicopter-modellen© gör svårbegripliga fakta om hjärnan lätta att förstå (5 stjärnor av 5).