Våra tjänster

1. Cognicopter-utbildningen

Kognitiv ergonomi beskriver interaktion mellan våra mänskliga behov och förmågor – och den miljö vi befinner oss i, arbetssätt, tekniken och kulturen. Kognitiv ergonomi innebär att ni skapar bättre förutsättningar, för att arbeta med utgångspunkt från era kognitiva resurser. Ni får mer gjort med mindre ansträngning. Ni har utvecklat en intelligensskapande kultur.

Utbildningen utgår från forskning och den nominerade och kritikerrosade boken ”Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag”, av Tomas Dalström

Webbutbildning.

2. Förändringsledning - en utbildning för HR, chefer och andra förändringsledare

Den här utbildningen vänder sig till dig som ansvarar för implementeringen. Du får en verktygslåda som består av forskares konkreta råd och tips, andras beprövade erfarenhet och checklistor.

Webbutbildning och videomöten. Kan endast köpas i kombination med Cognicopter-utbidningen.

3. En del av er onboarding

Man kan likna en nyanställd vid en pusselbit som ska passa in i bilden. Med vår webbutbildning är det lätt att skapa de bästa förutsättningarna för både dig som arbetsgivare, kollegorna och den nyanställde. 

Cognicopter-utbildningen är en viktig del av helheten.

En genomtänkt onboarding är avgörande för det första intrycket och upplevelsen av den nya arbetsplatsen. Employer branding som stärker er identitet, er konkurrenskraft och ert varumärke.

4. Vi erbjuder ett verktyg för att mäta stress. Det har använts av 10.000 organisationer i världen

Som en del av utbildningen erbjuder vi ett verktyg för att mäta stress. Det är baserat på forskning som bygger på verkliga psykologiska data och tjugo års banbrytande arbete med fysiologiska mätningar och hjärtfrekvensvariabilitet.

Mobilappen, som används, kan registrera stress, återhämtning, sömn och motion. Företags- och grupprapporter för att identifiera trender, riskfaktorer och effektiviteten av olika åtgärder.

  • Alla användare ser effekterna av sina vardagsaktiviteter och får möjlighet att hantera stress och återhämtning.
  • Mätningen är helt anonym på personlig nivå. Det finns möjlighet att dela den.

5. Föreläsningar

Tomas Dalström, är beteendevetare och en av medgrundarna till Cognicopter.

Han har intervjuat ett 50-tal forskare och andra specialister. Det har resulterat i två kritikerrosade böcker. ”Bäst i text Läseboken/Skrivboken”, som beskriver hur läsprocessen går till och hur vi skriver texter som kommunicerar på hjärnans villkor – och ”Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag”. Beskriver kognitiv ergonomi på ett sätt som alla kan förstå

Athenas talarbyrå ger Tomas 4.75 av 5 stjärnor.

 

6. Rådgivning – arbetsplatser, arbetssätt samt utveckling av produkter och tjänster

Tomas Dalström, beteendevetare, författare och föreläsare som specialiserat sig på kognitiv ergonomi. Medgrundare till cognicopter.com.

Ulf Ziegler, civilingenjör utbildad vid Chalmers och medgrundare till cognicopter.com. Mer än trettio års erfarenhet som vd och erfarenhet av digitalisering och affärsutveckling.