Om oss

Heppicopter är ett samarbete mellan Little Big One AB (lbone.se) och Tomas Dalström (dalstromutanh.se)

Tomas har skrivit alla texter och manus till utbildning. Ulf Ziegler, Little Big One, har producerat den. De ansvarar också för försäljningen.

Tomas Dalström har specialiserat sig på hjärnan. Han är beteendevetare, journalist, skriver böcker, föreläser och utbildar med utgångspunkt från forskning om hjärnan. Han var med och införde mobiltelefoni i Sverige.

Nationella och internationella utmärkelser

Han har fått nationella och internationella priser och nomineringar för facklitteratur, journalistik, reklamfilm, beställningsfilm, interaktiva produktioner, drama och innovationer.

Intervjuat ett 50-tal forskare och andra specialister

Tomas har lagt ner tusentals timmar på att förstå hur hjärnan fungerar. Han har intervjuat ett 50-tal forskare och andra specialister, läst forskningsrapporter och artiklar. Det har bland annat resulterat i boken ”Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag”. 

Han har skrivit alla texter och manus till utbildningen.

På kundlistan

Tomas har bland annat arbetat med: Telia, EU-kommissionen, Microsoft, Finansinspektionen, Lärarnas Riksförbund, Volkswagen, Riksdagen, Stockholms läns landsting, Fortum, SOS Barnbyar, Göteborgs stad, Esselte, skolor, universitet och högskolor, Electrolux, Nationalmuseum.

Konsult med specialistkompetens

Han var med i projektet ”Begriplig text och information för alla” som konsult med specialistkompetens. Forskare, konsulter med specialistkompetens och myndigheter, som Språkrådet och Myndigheten för tillgängliga medier, ingick i gruppen, tillsammans med organisationer för personer med funktionsnedsättningar. 

Ulf Ziegler har grundat och varit vd i 30 år för en av Sveriges mest framgångsrika animationsstudios. Han är civilingenjör och utbildad på Chalmers. 

Ulf har producerat utbildningen.

Ett av de första företagen i Europa 

”Jag hade varit några år i USA och började importera bärbara
datorer till Sverige. I mitten på 80-talet grundade jag ett av de första
företagen i Europa, som arbetade digitalt med hela produktionskedjan från
stillbilder till animationer och videofilmer. Vi var som mest 25 anställda och
hade vår studio i Göteborg.”

Nationella och internationella utmärkelser

Hans företag har fått nationella och internationella utmärkelser.

”Vara effektiv och skapa en attraktiv arbetsplats”

”Att driva ett spetsföretag inom digital produktion innebär att vara effektiv och skapa en attraktiv arbetsplats, för att ha möjlighet att anställa och behålla de mest kompetenta inom området.”

På kundlistan

Volvo Cars, Volvo Group, Scania, Ikea, Saab AB, Procter & Gamble, Polestar, CEVT, Geely, Toyota, GM, Porsche, ÅF, Telia Mobitel, Esselte med flera.

 Hans företag Little Big One AB ansvarar för försäljningen.

Vi har lagt ner mer än tusen timmar på att skapa Cognicopter-utbildningen

Vi har gjort 95 procent av utbildningen själva. Det är utvald kunskap som presenteras på ett genomtänkt och pedagogiskt sätt.

Den innehåller miniföreläsningar, texter, 64 videofilmer och animationer, forskares bildmaterial, forskares
konkreta råd och tips, reflektionsövningar och kunskapstest med diplom.

En mix av seriositet, kreativitet och en dos lekfullhet – för att stimulera hjärnan. Bilden visar figuren Brian som är med i flera lektioner. 

Sju tredjepriser i världens största filmfestival för beställningsfilm

Vi har känt varandra länge och samarbetat i bland annat en film som vann sju tredjepriser, i världens största filmfestival för beställningsfilm – The US International Awards.