En kung, ett geni och du

Du har kanske också läst att vår hjärna inte har uppdaterats på 40 000 år. 40 000 år! Det är svårt att greppa, så vi tar 500 år i stället. Det är 500 år sedan Gustav Vasa blev kung och Leonardo da Vinci avled. Det motsvarar  cirka 20generationer, enligt Riksarkivet.

Du kan lugnt lita på hjärnan när du planerar och sätter upp mål

Deras hjärnor fungerade på samma sätt som våra gör idag. Människans kognitiva förmåga tar lång tid att förändra. Det genetiska urvalet går långsamt. Så du kan lugnt lita på hjärnan när du planerar och sätter upp mål.

Din förankringsplats i de förändringsvindar som blåser idag

Kunskap om hur hjärnan fungerar, är din förankringsplats i de förändringsvindar som blåser idag. Och i framtiden. Oavsett om du arbetar hemma, på jobbet eller någon annanstans. Den är också en förutsättning för en framgångsrik digital transformation, ett agilt arbetssätt, självledarskap och kompetensutveckling. Ja, det mesta ni gör i er organisation – och kommer att göra.

Som tur är finns det alltså en faktor som är sig lik – när allt annat ser ut att röra sig i 180 – hjärnan. Så det är förstås den allt måste utgå från. Allt annat är galet.