Mänsklig intelligens när den fungerar som bäst

Din bok är som en buljong, så innehållsrik. Du har en kunskap som är utöver det vanliga.

- Lena Skogholm, författare och föreläsare
Vinnare av Stora talarpriset 2021

Detta är en ytterst läsvärd bok, för författaren har samlat den kunskap som finns kring hjärnan och hur vi kan använda den på bästa sätt.

- Personal och ledarskap

Extremt motiverande till förändringar!

- Tidningen Må Bra

... en oerhört viktig tankeställare. Han har systematiskt tröskat igenom en omfattande forskningslitteratur om när och hur hjärnan arbetar som bäst. Ändå är boken lättläst och spännande.

- Stefan Fölster, författare av Robotrevolutionen och chef för Reforminstitutet

Jag som jobbar med att utbilda chefer i att förebygga psykosocial ohälsa, ser kopplingar mellan det Tomas skriver och den psykosociala ohälsa som jag ofta ser exempel på i företag och i organisationer.

- Lasse Frisk, konsult och utbildare

Komplicerad hjärnforskning skrivet för icke-hjärnforskare. Bravo... om du följer Tomas Dalströms konkreta råd så ökar du dina chanser att fokusera markant redan imorgon.

- Jonas Westerlund, Director Volvo Group Future Workplace, Volvo Group. Han har genomfört 13 aktivitetsbaserade kontor och 18 pågår när detta skrivs

... när den miljö vi vistas i ständigt gör det svårt för vår hjärna att prestera och fungera som det organ med vars hjälp vi skall samla kunskap, tänka logiskt och tänka kreativa tankar.

- Jan Granath, professor emeritus i arkitektur, Chalmers, gästprofessor i Facilities Management, Hong Kong Polytechnic University och vid University of Michigan

... den kommer att vända upp och ner på hur du i din yrkesroll tänker och planerar för andra, samtidigt som du personligen får ett lyft i ditt eget dagliga arbete.

- Sterner de la Mau, ordförande/grundare, MobileLoyalty

Som förälder har jag också fått syn på vad det är som gör att barnen så lätt fastnar i sina iPad-spel ... Jag är tacksam över att kunna förmedla kunskapen om hur man tar hand om sin hjärna till dem!

- Anna Eriksson Skarin, konsult inom corporate storytelling

... borde vara obligatorisk läsning för alla gymnasieelever, eller åtminstone lärarstudenter och lärare.

- John Steinberg, doktor i pedagogik, författare och föreläsare